2011. július 2., szombat

CompaSS Hungary


Compassionate Service Society (CompaSS) nonprofit szervezetként alakult 2002-ben az Amerikai Egyesült Államokban, Dél-Kaliforniában. Bár alapítói buddhista szerzetesek, Tiszteletreméltó Ce Hang Truong Mester és Tiszteletreméltó Heng Der Mester, a szervezet túlmutat a vallási és kulturális határokon. Integrálja az ősi buddhizmus tanításait a XXI. század legjobb gondolataival, gyakorlataival, filozófiájával és tudásával.

A CompaSS célja, hogy terjessze az önzetlenséget, a bódhiszattva elvet a világban. Tagjai segítséget kaphatnak a test, a tudat és a szellem fejlesztéséhez.

A CompaSS Hungary Egyesület célja, hogy Magyarországon az amerikai CompaSS módszereivel segítséget adjon az embereknek a testük, a tudatuk és a szellemük fejlesztéséhez, továbbá terjeszteni kívánja Tiszteletreméltó Ce Hang Truong Mester és Tiszteletreméltó Heng Der Mester tanításait és holisztikus szemléletmódját.

A szervezet víziója azon cél elérése, hogy mindenki képes legyen az együttérzésre és a másokon való önzetlen segítésre. Tagjai hiszik, hogy az együttérzés és a másokon való segítés által mindenki egészségessé, kiegyensúlyozottá, boldoggá és örömtelivé válik.

A következő módszereket ajánljuk a hozzánk csatlakozóknak: Integral Tai Chi, Integral meditáció, Hét Buddha meditáció, Tea meditáció, Borulási Szertartás, Nagy Együttérzés mantra recitálás.